Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Real Life

Rendőrkézre kerültem!

Életemben először próbáltam ki a lopást, de természetesen rossz vége lett...

Egy szombati napon kitaláltuk a barátnőmmel, hogy elmegyünk vásárolni az egyik hipermarketbe. Nagyon jól elvoltunk, sokat nevettünk, vásárolgattunk-ahogyan az ilyenkor lenni szokott. Amikor az illatszerekhez értünk, a barátnőm ránézett az óvszerekre, és odasúgta nekem, mi lenne, ha elemelnénk egyet. Először nemet mondtam, mert nem tetszett az ötlet, de pár perc múlva jó mókának tűnt. Elvettünk 3 db kottont, és a ruhák felé vittük az irányt.Az óvszereket persze letakartuk a kosárban lévő kabátjainkkal. Amikor a ruhákhoz értünk, elbújtunk, és elkezdtük kicsomagolni őket.

Nyugodtan voltunk

Teljesen rendben ment minden, senki sem járt arra. A kicsomagolt kottonokat a táskánkba tettük. Amikor mindhárman megvoltunk, továbbmentünk, mintha semmi sem történt volna. A dobozokat a nadrágok zsebébe gyűrtük. Vettünk még két ásványvizet, elindultunk a pénztár felé, majd kifizettük a vásárolt cuccokat. A kijáratnál egy biztonsági őr állt, és amikor odaértünk mellé, elkérte tőlünk a blokkot. Nem sejtettünk még semmit, így viszonylag nyugodtak voltunk. de aztán megkérdezte, hogy van-e nálunk valami, amit nem fizettünk ki. Természetesen nemmel feleltünk. Az őr megkért, hogy menjünk vele.

Nincs mese, lebuktunk

Bevezetett bennünket egy kis szobába, és közölte, amit itt mondunk, azt rögzítik. Felszólított, hogy mutassuk meg a zsebünket. Szólt két másik pasinak is, hogy jöjjenek be. Bejött két férfi, és leültek velünk szemben. "Az áruház egész területén kamerák működnek. Ugye tudjátok?"-kérdezte az őr. Majd felszólított, hogy pakoljuk ki a táskánkat. Félve ugyan, de kivettük az óvszereket is. Nincs mese, lebuktunk. Megnézték a felvételt, és látták a mi kis "szórakozásunkat", majd azonosítottak bennünket. Fél órán keresztül bent ültünk egy hideg kis szobában, ahol síri csönd volt, és két oldalunkon egy-egy rendőr állt. Elkérték az adatainkat. Mivel kiskorúak voltunk, nem vihettek be a rendőrségre, de megmondták, hogy értesíteni fogják a szüleinket. Ekkor már a sírás kerülgetett. Folyamatosan azon pörgött az agyam, hogyan mondjam el otthon. Nagyjából egy órán keresztül "tartottak fogva", Aztán hazaengedtek minket. Szörnyű nap volt. Nem gondoltam volna reggel, amikor felkeltem, hogy pár óra múlva, hogy pár óra múlva a rendőrséggel lesz dolgom. Biztos vagyok benne: a lopásnak még csak a gondolata sem merül fel bennem soha többé!

                                                                                                 Zsófi

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.